Wednesday, February 24, 2010

kasih sayang

Cuti due arini, saye dok umah jer. maleh nak jalan2. rehat2(padahal kije relax je), tolong mak wat kije umah (tapi bangun kol 9) dan manje2 ngan mak ayah (mak x layan mane pn.huhuhu). Tak kesahla. Kol 9.00pagi bangun, kemas umah dari beranda depan sampaila dapur, basuh pinggan, basuh kain, cuci toilet (rajin sangatla tu konon). Kol 11.00pagi dengar bunyi motor ayah. "Mak mane? ayah blikan kuey teow untuk mak ni. nnt sejuk x sdap plak". Soal ayah. kuey teow untuk mak je? aku yg tercongok nih xder ker? huhuhu.
Ayah terus keluar. 5 minit kemudian ayah balik dengan mak membonceng di belakang. Mak ke dapur membawe kopi radix kegemaran ayah. Makan kuey teow sepinggan dan kopi radix secawan di beranda depan. berkongsi. romentik. Huh, x layan langsung aku. Jeles aku tengok mak ngan ayah begitu saling menyayangi. Agak2nyer kalo aku kawen nnt dapat x suami yg penyayang cam ayah dan bleh x aku menyayangi suami aku cam mak?
Kol 2 ptg aku terjage (tido lagi aku nih). Mak dan ayah same2 mengemas beg. Ayah nak g kursus 3 ari. erm, mesti mak sedih nnt. Aku check kredit tepon ayah. Kalo dier windu kt mak nnt bleh tepon. (Baikkan aku ni, hehehe). Btoi sangkaan aku. kol 6 ptg ayah dah kol mak. erm...bergayutla tu. (jeles aku). Begitula crite kasih sayang ayah ngan mak aku.
Nak tulis crite kasih sayang aku xleh lagi. Sebab aku blom lagi saling sayang menyayangi ngan suami aku. Kenape? sebab aku x kawen lagila. iskh3x. Blom ader calon. huhuhu. Sape2 yang ingin masok mendaftar sila hantar resume yang lengkap dengan gambor bersaiz 4r ke email saye ye...keputusan hakim adalah muktamat. sebarang surat menyurat tidak akan dilayan. terima kasih.

No comments:

Post a Comment