Wednesday, July 28, 2010

...................................................................................................

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................saye sangat keliru

Saturday, July 24, 2010

Erm...

.
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
..........
.........
........
.......
......
.....
....
...
..
.
Saye sangat sakit...

Thursday, July 22, 2010

Umah Nuur kene pecah???


Aiyaaaaaaaaaaaak...baru tggl umah 2 ari dh kene pecah...Bongok btoiiii...Wa sumpah lu jadik katak 7 keturunan...kasik gerutu2 satu badan...aiyaaaaaaak...time ni rase cam nk jadik nenek kebayan yg ader megik2x bleh sumpah owg sesuke ati...tapi nenek kebayan huduh...aiyaaak...xmo3x...jadik pari2 comel sket...aiyaaaakk...tapi wa comei manyak wooo...aiyaaaaaaaak...manyak pelasan ini owg...Lantak korg lah...nanti korang dapatlah balasannyer...huhuhu...

Meh nk cite dari mule...ari rabu tu Nuur g kije...maknenyer terus dr kampong la...sbb isnin slase tu cuti...dan malaun2x tu wat kije mgkn ari isnin & slase...ari Nuur xder kt umah...katak puru sggh...

Yang peliknyer...xder aper yg ilang...juz wat sepah2x...pelik x...kalo mat pit mesti sume2 barang ddi sosahnyer...tong gas...barang letrek...sume2lah barang kt umah tu...tapi ni x...pelik kan? mungkin malaun tu kurus x larat nk angkor barang2 tu...atau x bawak lori nk ngangkot...merompak jalan kaki jer...atau...ahhhh...penatlah nk pk...lantak ko lah...

Dan ader satu lagi yg pelik...barang2 kt bilik sebelah tu (barang ex jiran) yang susut...berkurang...erm...rasenyer barang kt dlm tu xla berharge sgt (bagi Nuur la)...tapi mungkin ader sentimental value bagi malaun tu...atau mgkin ex jiran yg pecah masok sbb x bwk kunci...(mungkin jer tau)...sbb...erm...x baik plak cite keaiban owg...fitnah pn x baik...tp x fitnah tau...syak jer...aiyaaaaaaaaak...baikla kunun...

Memang pelik...apekah???juz nk psyco Nuur...aper motif...x puas ati? Nuur taula Nuur comei...baik ati...lemah lembot...berakhlak mulie...ko x puas ati kan? aiks...ayat diatas ditujukan pade saper ek? erm...same makan cili dier yg rase pedas ok? Kalo ader mende len yg pedas selain cili tu...Nuur xtau...sowiiii...

Pengecut...dayusss...kalo brani meh jumpe Nuur...Tapi bagitau awal2...Nuur nak bawak 7-8 owg bodigad...aiyaaaaaaaaakkk...wa takot gak wooo...itu olang banyak gile bodo ma...psyco giler ma...aiyaaaaaaaaaaaak...wa cin cau dulu ma...manyak sijut...manyak kusooot...aiyaaaaaaaaak...cau cin cau...

Wednesday, July 21, 2010

Bengang...

Rase cam nak lempang jer budak nih...bajet2 bagus...pastu wat muke toye dier...adoiiii...ko ingt rambot pacak ko tu bagos sgt...ko tau x mozilla firefox tu aper? hah...raksase zaman batu...bongok sgt...kalo dh tau ko tu bongot...wat care bongok ok...x payah nk ketok2x monitor tu...x salah kt c2 pon...kalo tv rumah ko...blehla wat gitu...aku gune pc tu pagi tadi...wat kelas...pastu budak2 gune pc tu sume ok...time ko gune rosak...pastu ko nk salahkan pc tu...ko tau x...ko tu bongok...xtau nk gn pc...bongok...

kalo ckp elok2 aku bleh terime...ni sesedap rase nk sound aku...ko tu blaja pon x abis...jangan nk tunjuk pandai...belagak nk mampos...kalo ko tu adik aku mmg mampos aku keje kan...tapi adik aku baik2...sikit pon x macam ko...

skali lagi ko tunjuk muke kat aku...mmg nahas ko...mmg aku angkat pasu depan tu hempok muke ko...ko jgn dtg cni lagi...jujur aku cakap...ko dhla muke hodoh...perangai pon hodoh...ditambah lagi ngan bongok....bongok...cau

Bace tau...


Ibu Kita dan Kita Sebagai Ibu:

· Lapangnya masa kita ada kaitan dengan keberkatan hidup kita. Kita adalah di bawah siksa Allah. ada masa untuk buat benda tak baik tapi takdak masa nak buat yang baik

· Jika kita tak pernah kecukupan duit maksudnya kita disiksa Allah

· Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang so ibu2 jangan jatuh air mata ye and anak jangan bagi ibu jatuh air mata. Menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak

· Kalau balik tengah malam, buka lampu tengok dan tatap muka ibu, sebab wajah orang tidur akan menampakkan segalanya

o Ada 3 mata yang tak dijilat api neraka
Melihat kaabah sehingga menitis air mata

o Membaca quran sehingga menitis air mata

o Memandang wajah ibu yg sedar tidur / sedar hingga berlinang air
mata

· 3 orang yg kita kena tengok dan selalu pandang dalam hidup, tengok
masa tidor!

o Anak

o Ibu

o Suami

· Selingan: kata ustaz kalau kita ada perselisihan faham dgn suami sampai nak bercerai, tgk laa muka bila dia tidor kalau masih terbit perasan kasih, sayang, cinta, rindu atau simpati, janganlah bercerai tapi jika tiada rasa tu semua maksudnya jodoh dah memang takde, boleh proceed pi mahkamah J

· Orang yang selalu menatap and memandang ibunya takkan menangis di hari kematian ibunya. kira tak menangis teruk laa..Bagi siapa yg masih ada ibu, pandang laa selalu

· Adalah menjadi satu dosa jika kita mengguna jari telunjuk untuk menujukkan sesuatu pada ibu

· Kalau ada niat yang baik teruskan laa..Allah akan bersama, jangan takut

· Kalau tak mampu lakukan sesuatu, pasang niat pun mencukupi e.g. tak mampu tolong org, niat nak tolong pun dah memadai

· Kalau kita tak mampu letakkan diri kita di tempat yang terbaik, Allah akan letakkan kita di tempat terbaik dengan syarat letakan ibu kita di tempat yang terbaik

· Ada kaedah yang mana kita boleh minta pada Allah, "ungkit" kebaikan yang menimpa dengan tujuan untuk makbulkan doa kita. Kaedah tu dipanggil "wasilah amal"

· Ya Allah semalam aku sudah bersedekah sebanyak RM1, kalau itu satu kebaikan jadikanlah ia penyebab makbulnya doaku ini"

· Paling banyak buat baik dengan ibu kita, lagi mustajab. Makna dia wasilah amal ni sangat berkesan kalau yg dituntut tadi adalah hal hal yang berkaitan kebaikan yang dibuat kepada ibu kita

· Tapi geng kalau sedekah RM1 takkan nak tuntutkan J Antara lain yang boleh dituntut adalah apabila kita ditimpa sakit/musibah

o Kalau ditimpa sakit, baca laa Innalillahiwainnaillaihirojjiun,,,then cakap dengan Allah

o Ya Allah, berilah pahala besar untuk sakit yang aku tanggung ini"

o "Ya Allah, bagilah aku keampunan dosa atas sakit ku ini" Even suapkan anak pun kita boleh tuntut, apatah lagi sedekah kepada ibu dan orang yang memerlukkan

· Barang siapa yang tidak mendoakan ibu selepas sembahyang buat ibu yang sudah meninggal maka dikira dia anak derhaka walaupun pada waktu ibunya hidup dia tak pernah menderhaka. Maksudnya jika ibu masih hidup atau telah tiada, selepas setiap solat kita mesti doakannya!

· Doa orang yang masih hidup makbul untuk orang yang hidup dan mati. Jadi doakan ibu kita telah tiada!

· Doa orang yang mati makbul untuk orang yang masih hidup

· ni ustaz tu bagi contoh sadis sket..sedeh gak laa.. pi ke pusara mak kita cakap.. "Mak, esok anak saya nak kawin, kalau mak ada tentu mak bahagia engok cucu mak kawinkan" atau "bapa saya nak kawin esok, kalau bapa ada, pasti bapa akan gembira tengok sayakan.." Ustaz kata luahkan kepada ibu/bapa yang telah tiada kerana mereka mendengar dan mereka boleh mendoakan kita dari sana.

· Bila lalu kubur, perlahankan dan beri salam! Mereka akan doakan kita "berkatilah si A ini" dan jika tak bagi salam, mereka akan kata "celakahlah orang ini" Jadi, jangan lupa bagi salam next time

· Tanda tanda siksa Allah atas muka bumi ni antara lain simpan harta sampai mati tak pernah keluarkan

· Sesiapa yang bersedekah selalu, takkan miskin orang itu selamanya..

· Bila nak berbelanja @ shopping always spare duit untuk sedekah kerana dalam duit kita tu ada hak org susah. Jadi bila orang buta dating masa makan, bagi laa duit sebab kita nak cari org susah untuk sedekah dah amat susah masa sekrg and takde masa jadi Allah hantarkan org2 susah ini untuk kita dapatkan pahala!..kadang2 kite tk perasan nape Allah suruh mereka dtg pd kite…insafnyeL

· Jika mak kita sudah meninggal dan semasa hayatnya kita ada peruntukkan wang untuk dia, bila mak kita dah takde teruskan member peruntukkan tu sebagai sedekah. Jangan kurangkan peruntukkan!! "Ya Allah, aku sedekahkan bagi pihak ibuku, semoga pahala sedekah ni sampai kepada ibuku". Itu yang yang buat ibu kita bahagia di sana.

· Kalau kita susah nak bersedekah, bayangkan wajah ibu kita baru kita ringan tangan nak bersedekah

· Allah panjangkan usia ibu dan bapa supaya dia sakit dan nyanyuk untuk beri syurga pada anak anaknya. Jagalah mereka dengan baik insyallah, syurga balasanya. Jadi kalau tahu ibu/bapa sakit, berebutlah menjaga ibu/bapa kita. Besar sangat pahalanya.

· Allah kalau boleh taknak kita masuk neraka jadi Allah takkan matikan seseorang dalam keadaan kotor dan berdosa jadi dia bagi kita sakit/malu/miskin untuk membersihkan kita sebelum dia mengambil kita


Selalu Bergaduh Dengan Ibu

· Jika ada antara kita yang selalu bergaduh dengan ibu, ada kemungkinan kita diganggu saka

o Antara ganguan saka, selalu mimpi bayi/budak. Dukung bayi, susu bayi or selalu mimpi jatuh dari tempat tinggi/ selalu sakit tulang belakang/ tulang belakang bengkok/ rasa mengantuk selepas asar

o dipindahkan melalui Kasih saying/ Harta pusaka, walaupun sebiji pinggan / Amalan / Sentuhan

o Symptom dah terkena saka

§ Tak boleh tidor lena tapi bila dekat azan subuh, senang lena

§ Bila dah peringakat teruk, di usia tua kita, tgh malam selalu lapar

§ Susah nak dapat anak, senang gugur

§ rasa kelibat orang lalu

§ lagi parah, saka bersetubuh dgn kita, mengandung tapi anak
hilang dalam kandungan jadi bila nak beintim, bercakap laa sedikit kerana saka menyerupai suami kita dan dia datang dalam keadaan diam

§ Cara hilangkan saka, Zikir "Laillahaillalah" 700,000 sampai habis,
insyallah saka akan cair dan keluar dari badan

o Antara penyakit saka adalah breast cancer, cancer rahim and cancer
tulang.

o 3 penyakit yang tiada ubat yang penyakitnya adalah datang dari
syaitan adalah cancer, aids and leukemia. Kalau dapat ni pi laa perawatan
cara islam jugak.

o Kalau ibu kita sakit cancer dan dia tak mampu berzikir, kita
tolong zikirkan

o Kalau ada penyakit was was, bacalah surah al-ikhlas..
"Qulhuwallahuahad." 1000x sehari

Anak Lari Dari Rumah

o Kalau anak lari dari rumah, gantungkan bajunya dihanger dan
anginkan dan hadiahkan surah al-ikhlas setiap hari

o Masa lauangan azan yang pertama, panggilah nama anak kita,
insyallah akan sampai panggilan kita kepadanya


Anak Degil

o Bila anak dah tidor, duduk di hujung kepala pangil ROH ANAK

o Ni seram sket masa nak buat hehehe..mula2 je lepas tu ok..e.g.
Wahai roh anakku "nama anak", jadilah kamu roh yang baik, roh yang
bertimbang rasa pada ibu dan bapa, roh yang taat pada Allah, roh yang
sayang sesama manusia Nasha dah try buat kat anak and Kak Has pun dah try ngan anak dia, setakat ni alhamdullilah menjadi . You can ask anything! Nak anak senang bangun ke sekolah.. just try and see.


-------------------------------------------------------------------------
Boleh jadi kamu membenci sesuatu , padahal
ia baik bagimu (Al Baqarah : 216)

p/s : tq cuken utk email ni...cau cin cau

Tuesday, July 20, 2010

Mimpi...

Malam Ahad baru ni Nuur mimpi...Ayah Nuur meninggal (Dulu ayah pnah kate kalo kite mimpi owg tu meninggal...maknenyer owg tu ader masalah besar)...Kol 3.00pagi Nuur bangun menangis teresak2x...Nuur beristighfar banyak2x...Nuur ke bilik air...Ambil Wuduk...Masih x tenang...Nuur solat sunat 2 rakaat...Nuur doa banyak2x utk mak ayah Nuur...Malam tu doa Nuur khusus utk kesejahteraan dan kebahagian mak ayah Nuur di dunie dan akhirat...masih x tenang...Nuur solat sunat hajat 2 rakaat lagi...

Tenang sedikit...Tapi air mate Nuur masih mengalir deras...Nuur msg adik Nuur...xder jawapan...Nuur nak bace Yassin...tapi mate Nuur kelabu...Nuur buke surah Yassin pade telefon Nuur...Hati Nuur tenang dgr surah Yassin...Nuur baring semule...dan akhirnyer tertidur.

Nuur tersedar...Azan subuh yang berkumandang...cume sebijik rumah dan jalan yang memisahkan rumah Nuur dgn Masjid...Nuur bangun...solat suboh...kepale Nuur berat...mungkin sebab Nuur menangis sepanjang malam...Nuur sambung tdo...

Nuur telefon umah dalam kol 9pagi...Adik Nuur yang angkat...tiade aper yang berlaku...Alhamdulillah...Petang tu...pas kije Nuur terus balik...Ayah xder kt umah...pergi Masjid...Kol 9malam baru balik...Legenyer...

Ya Allah Ya Tuhanku...
Kau Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...
Ampunkanlah Dosa Kedue IbuBapaku...
Sayangilah mereke seperti mana mereke menyayangiku semasa kecilku...
Panjangkanlah umur mereke...
Murahkanlah rezeki mereke...
Permudahkanlah urusan mereke...
Sejahtera dan bahagiakanlah mereke...
Sihatkanlah mereke...

Ya Allah Ya Tuhanku...
Peliharalah kedue ibubapaku dari azab api nerakaMu Ya Allah...
Peliharalah mereka dari bala bencana dunia...
Peliharalah mereke dari dosa kecil dan besar...

Ya Allah Ya Tuhanku...
Masukkanlah kedua ibubapaku ke dalam syurgaMu Ya Allah...
Masukkanlah mereke ke dalam golongan yang sedikit...
Masukkanlah mereke di dalam golongan yang Engkau redhai...

Amiiiiiiin...

Sunday, July 18, 2010

Saye Wanita...

Alhamdulillah Nuur dicipta sebagai seorang wanita...Banyak kelebihannyer...Contohnyer...Pagi tadi datang kije ngan mate bengkak...terlebih nangis n x cukup tdo...bleh cover ngan krim...foundation...hik3x...make x nmpkla mate yg sembab tu...kalo laki???

Bibir kering...pucat...kurang vitamin...x sehat...make bleh cover ngan sedikit lip ice n lipstick...mudah...xder sape perasan...kalo laki???

Pagi2 xyah pening2 nk wat rambut style aper...sikat dan ikat kemas2...sarungkan tudung...erm...siap...hik3x...kalo laki???

Kalo ujan atau panas...x payah segan silu buke payung...jalan lenggang lenggok mak ngah...hik3x...kalo laki?? mungkin segan nk bwk payung...rele berpanas berhujan kot...

Nuur tgk crite sedih...member Nuur kol bgtau brite sedih...Nuur memang tgh bersedih...Nuur nanges jer kt mane2 pn...owg x kesah sgt...sebab Nuur wanita...diowg x heran sgt pun...kalo laki??? hik3x...

Nuur nak kuar ngan teman Nuur yang tingginyer 170cm++...tapi Nuur 154cm jer...huk3x...segan...Nuur pakai high heel 5inci...xla kontra sgt...hik3x...kalo laki???

Nuur bleh cube aper saje baju yg Nuur rase berkenan...putih...hitam...pink...hijau pucuk pisang...kuning...merah mak ngah...hik3x...kalo laki??? sukar gak kn...

Hik3x...banyak kelebihannyer jadi wanita nih...syukurlah wahai wanita2 diluar sane kerana anda dilahirkan sebagai wanita...hargailah anugerah tuhan...Anda sungguh bermakne...

Oklah...banyak2 puji nnt marah plak kaum adam...cau cin cau...



Thursday, July 15, 2010

Cubaan Pertame saye...

Semalam tetibe teringat kt Gerai Char Kueh Teow Udang sowang abang ni kt Kolej TNB, UUM...bleh kate ari2 Nuur makan Char Kueh Teow dier...Char Kueh Teow Udang satu bang...xnk taugeh...Memang sedap...Satu lagi Char Kueh Teow kt Kuale Nerang Jalan Naka-Nami, Kedah...Memang sedap sehingge menjilat jari...Petang2 Nuur ronde2 nek Honda Kap Bird (pekerje siam Dato') ngan member2 pekene Char Kueh Teow...

Malam semalam mmg bertekad nk try wat sendiri...sebelum tu ader gak tgk resepi kt internet dan tanye kt Puan Ju care2 nyer...petang tu pas kije Nuur terus ke kedai...bli bahan2 yang sepatotnyer...

- cili giling
- cili sos
- sos tiram
- kicap
- telor ayam
- daun kuchai
- taugeh (Nuur x bli pn)
- kerang (Nuur x bli gak sbb x suke)
- Udang
- Kueh Teow

Sampai umah kol 7.00malam...terus siap kan bahan2 nyer

- Bawang merah, bawang putih, cili api (suke suki Nuur jer) & ikan bilis (suke suki Nuur gak) ditumbuk halus...
- Udang dibersihkan dan direbus seketike dan udang ditos..
-Daun kuchai dipotong halus...

Dah azan...kite mandi & solat dulu...baru afdal...hik3x

Ok...sekarang kite panaskan minyak dalam kuali...api musti besar...sebesar yang mungkin
- Masokkan bahan2 dalm lesung batu td...tumis smp naik bau...perghh...
- Masokkan cili giling...sampai naik minyak
- Masokkan cili sos
- Masokkan sos tiram
- Masokkan kicap
- Masokkan air rebusan udang tadi
- Masokkan sedikit gule dan sedikit garam
(sebenarnyer Nuur dh x ingt aper yg Puan Ju ajar petang tu...so Nuur hentam keromo jerlah)

Pastu biarkan mendidih seketike...
- Masokkan telur ayam...kacau3x...
- Masokkan kueh Teow
- Masokkan udang

sebelum

Pastu angkat...masokkan dalam pinggan dan tabur ngan daun kuchai...sekian...Rase sket...erm...mmg sedap...rase banyak...lagi lah sedap (puji diri sendiri nampak...hik3x)

selepas
....................................................................................................................................................................

Untuk sarapan pagi ni plak wat kueh teow goreng jer sbb dh terlewat. bangun...campak punyer campak make siapkan Kueh Teow Udang Goreng...Nyum3x...sowi ek kepade yg berpuase...

Kueh Teow Udang

Oklah...Nuur makan dulu...cau cin cau...

Sekadar Selingan...

Pagi tadi wat nasik goreng...disebabkan malas nk drive g kedai...gune jer aper yg ader...bawang...ikan bilis...kentang dan telur...Sementare masak nasik...Nuur pun kupas bawang dan ikan bilis...kemudian ditumbuk lumat...kentang....dipotong dadu kecik2...belasahlah...Tengah ralit...terlupe kt nasik...Nasib baik x hanget...kalo x satu kampong bau...atooooooooooiiii....Memang kene kau kau lah kalo nasik hanget...

Teringat plak kalo kt umah Nuur...kalo nasik hanget ader jer jiran sebelah menyebelah tegur...oiiii...anak dare...masak nasik hanget...atooooiii...mmg berasaplah telinge....tu x kire yg mak bebel lagi...huk3x...senyap2 dhla kan...xyah kecoh2 satu kampong...iskh3x...

Pastu kalo nak tumbok bawang kene lapik ngan kain...supaye jiran2 x dengar...kalo bunyi kuat...nnt ader plak yg sound...amboi anak dare masak...satu kampong tau...atoooooooiii...same gakla kalo menggoreng...basuh pinggan...sumenyer kene wat ngan hati2...lemah lembot...dan xder bunyi...iskh3x...

So, ble dh duk kt tempat owg nih kene pandai2 lah...berbalik pade nasik goreng tadi...hik3x...Nuur mmg suke makan nasik goreng...x suke makan nasik putih...malam tadi pun makan nasik goreng udang...banyak udang dari nasik...hik3x...Dah malas sgt masak...Nuur masak terus utk malam...so, Nuur sarapan pagi kt umah...bawak bekal utk tengahari & simpan utk makan malam...sungguhlah pemalas...Nasib duk sowg...kalo berkeluarge???

Ramai gak member cakap...kalo dh duk sowg2 bli jerlah...nape nk membazir masak sowg2...tp diowg xtau...Nuur masak skali byk...hik3x...lagipun bukan sedap sgt makan kt luar...byk bahan perise, pewarne, mahal plak tu, xleh tambah2 dh... Lagipun nilah masenyer nk belajar masak smbl menajamkan skill memasak (Nuur lah tu...x pandai sgt masak)...yg dh teror xperlah...

Erm...malam ni nk try char kueh teow...jempot2 sape nk rase char kueh teow Nuur...hik3x...cau cin cau...

Tuesday, July 13, 2010

Sedihnyer saye...

Suboh2x tadi ayah kejutkan...uhuk3x...Pastu mak plak kejutkan...Pastu dengar adik cakap...Kucing akak dah mati...hu3x...Pas solat suboh Nuur g tgk anak kucing Nuur...Nuur gerak2 kan...senyap...dah sejuk & keras...Sedinyer...Tomot tu sempat 5 ari jer ngan Nuur...dari Keratong Nuur bawak balik ke Cini...Sebab Nuur cuti 2 ari...xder sape nk bg Tomot makan...

Ari2 Nuur jage Tomot...Pagi2 bersihkan mate dier...Mate Tomot x buke lagi...Cuci tempat tdo dier...Bagi susu n ikan...Bawak Tomot tdo skali dalam bilik...Tapi ari Isnin tu Tomot xleh letak kt dalam bilik Nuur...Nuur sempot lagi...Alahan...Huk3x...

Esoknyer xdgr sgt suare Tomot...Tapi wat cm bese...cuci n bagi makan...Malam tu Tomot tdo jer...tapi ble Nuur usik Tomot gerak...Tapi dah lembik...Mak kate Tomot x lame dh tu...Huk3x...Malam tu bleh plak pas solat isyak Nuur doa agar Tomot idop...x doa pn untuk diri Nuur sendiri...Doa untuk Tomot jer...

Pas makan ubat Nuur try tdo...tp xleh...Nuur nk msg en Tomot...tapi en Tomot demam...Nuur msg en Casper...Pencinte kucing en Casper nih...dier pun suke kutip anak2 kucing terbuang...crite sume kt en Casper sampai Nuur tertdo...tq en Casper...gudnite...

Tapi ble bangun...Tomot dah mati...Nuur g belakang umah...amek cangkol...air mate xleh tahan dah...ayah Nuur datang...Ayah tolong korek lubang...Nuur bungkus Tomot ngan surat khabar...Tanam dalam lubang yg ayah dh korekkan...Pastu Nuur bakar kotak yang Tomot slalu tdo...sedihnyer...xleh nak tahan...Duk jap kt blkg umah...Mak kate...dah2 la tu berkabong...kucing jer pon...

Kol 7 baru siap2 nak mandi...kemas2 barang nk tdo kt keratong 5 ari...Time sarapan pun Nanges gak...mak n ayah senyap jer...Pastu terus g kije...waaaaaaaaaa...bleh melalak sekuat2nyer dalam kete...huhuhu...

Erm...dhla tu Nuur...Ank kucing jer pon...Nanti bleh kutip lagi...bele lagi...mati lagi...nanges lagi...

eh...lupe plak en Tomot demam dah 3 ari...Cian en Tomot...terlupe jap kt en Tomot...Semoge en Tomot cpat sihat...miccu...lebiu...huhuhu...cau cin cau...

Saturday, July 10, 2010

Tomot...

Nuur suke name nih...suke suki jer panggil owg tomot...rmai bebudak kt pjk ni kalo Nuur x panggil sayang, Nuur panggil tomot...hik3x...Tapi name ni sekarang Nuur dah khaskan untuk si dier jer...My Tomot...

Semalam Nuur balik kije awal...kol 4.00petang(oppsss...terlupe nak bgtau SIT)...dah x mampu menanggong derite...eceh...Sebab semalam Nuur x bawe Cik Bibah...so balik semalam pon jalan kaki la...lemah longlai jer rasenyer...cam nk putus nyawe dari badan...sampai satu kawasan kedai tu...ader sowg budak nih masokkan anak kucing dalam longkang..."eh, sayang nape wat cmtu?"..."dier asyik ikot saye jer, cekgu"..."Mehla bagi kt cekgu...cian dier...tomot"...Nuur pun bawe balik anak kucing tu...Lap2 jer badan ngan mate dier sebab kecik sgt...Pastu tgk2 aper yg bleh bg dier makan...cume ader sup cendawan ngan nasik goreng jer...tu jerlah rezeki kau Tomot untuk petang nih...nuur pun x larat nk kuar nih...masokkan Tomot dalam kotak...n Nuur pun baring dalam bilik...

Sejam selepas tu keadaan kembali seperti biase...bleh bernafas seperti biase...batok pun dah berkurangan...perot pun lapar sgt nih...Nuur bangun...solat asar n masak sket...sardin jer ader...belasah jerlah...Tomot terjage n mule menjerit2...pehal tomot nih...pang kang...iskh3x(garang nyer aku...huk3x)

Pas masak n makan...Nuur duk kt tangge dapur sambil bace novel n sms en tomot(sape en tomot nih?)...Tomot pn berlegar2 depan Nuur...jalan2 pastu langgar dinding...jalan2 lagi langgar tangge...pehal tomot nih? Nuur angkat Tomot...gerak2 kan jari Nuur depan Tomot...hah???rupenyer Tomot nih bute...sedihnyer...huk3x...sampai ati tuan dier buang...kecik lg...dhla bute...sedihnyer...huk3x...

Malam tu Nuur ajar Tomot makan...suap kt mulut dier...erm...jari2 Nuur pun dier gigit...iskh3x...pastu suap dier minum...dh kenyang...Tomot tdo...alah...tomotnyer dier tdo...hik3x...Nuur pun nk smbg bace Novel n sms...hik3x

.........................................................................................................................................................

Pagi tu Nuur bangun...Tomot pun ikot gak...dier jalan ikot bunyi...Nuur kuar jer dari toilet rupenyer Tomot kt luar...pale Tomot tersepit bawah pintu...huhuhu...Lame gak Nuur usehe nk kuarkan pale Tomot nih...Nanges2x dah...takot Tomot sakit...tapi Tomot senyap jer...Akhirnyer berjaye...apelagi...membebel x tentu hale Nuur...dhla Nuur xleh tdo malam tadi...Tomot2x...

pastu bagi Tomot makan...hahaha...Tomot dh pandai bau makanan & makan sendiri...So, Nuur letak banyak sket makanan utk Tomot...bleh tahan smp Nuur balik petang nnt...Papai Tomot...jangan nakal2 kt umah...petang nnt kite jmp yer...muah3x...

Oklah...ader kelas jap lagi...cau cin cau...

Friday, July 9, 2010

Cerite Pagi Sabtu...

Allahuakhbar...Allahuakhbar...Azan...Almaklumlah rumah depan masjid...Memang xyah kunci jam dh pun...sokmo2 la Pak Bilal tu kejutkan...sebelum tu dalam kol 4.45pagi...Pak Imam dah kejutkan dengan bacaan ayat suci Al-Quran...Kejut bangun sahur mungkin...Tapi...Syaitan lebih kuat menggoda + iman yang nipis senipis kulit bawang...huk3x...selimut ditarik...syok3x...

Tetibe...Pak Imam wat pengumuman...Assalamu'alaikom...perhatian....ade kematian di blok 20....
uhuk3x...terus Nuur melompat bangun dari tilam yang keras tu...takot plak mati x sempat solat suboh...huk3x...iskh3x...innalillahiwainnailaihirojiuuuuuuuuuun...insaf3x...Dahla malam tadi sempot Nuur datang balik...uhuk3x...xtau kol bape baru bleh tdo...uhuk3x...

Pas solat guling2 jap...xtau nak watper...nak wat kije luar rase x mampu jer ngan sempot n batok2 yg dh 2 minggu melarat nih...kalo kt umah mak banyak mende bleh wat...lagipun kalo kt umah...barang siape tido lepas suboh...make tersekselah telingenyer oleh leteran mak...hik3x...

Pastu g dapor...tgk ader nasik sejuk malam smlm...wat nasik goreng pon sodap...hik3x...campak jerlah aper2 bahan yang ader kt dapor tu...almaklumlah umah bujang...ape jerlah yang ader....tung tang tung teng...siap dh nasik goreng yang diberi name Nasik Goreng Cik Nuur...hik3x...isi dalam tupperware siap2...makan kt PJK nnt...musti terliur budak2 yang datang...lagi2 si farid n si lokman tu...hik3x...

Setelah bersiap2...erm...minum ubat batok cap ibu n anak dulu...dh berpuloh2 abis bli ubat batok...tapi x baik2 pon batok nih...makin terok aderlah...tambah2 lagi waktu malam...dh 2 minggu...mggu depan kalo x baik gak mmg kene g klinik nih...gluuup...

Erm...cam malas jer nak bawak cik bibah g kije arini...jalan jerlah...sambil menghirup udare segar...melalui masjid yang indah...sambil menjenguk2 jiran sblh...dh lame x nmpk...balik kampong kot...baru jer nk stat jalan dh stat batok2 lagi...atooooooooooooiiii...hilang keayuan cik Nuur pagi nih...nak patah balik amek cik bibah... malas dh...jalan jerlah ngan batok2 nih...5 minit dah smp...hik3x...

Batok x benti lagi...padahal x jauh mane pun jalan td...cam nak telan sebotol jer ubat batok nih...Tapi takot gak mati kategori bunuh diri...bumi x terime nnt...x cium bau syurge...huk3x...x jadilah...sabar jerlah banyak2 yer cik Nuur...Sesungguhnyer sakit tu penghapus dose2 kecik cik Nuur yang dh bertimbun2...x kire lagi dose beso...insaflah cik Nuur...kamu tu dh tue...uhuk3x...

Oklah...bebudak dh ramai nih...Panjang umo Nuur sambong lagi crite...Cik Nuur mintak Maap banyak2 kalo ader post cik Nuur ader terkasar bahase...tersinggong perasaan...terguris hati...(mmg ader pun kan?)...Ampun yer kengkawan...cau cin cau...

Wednesday, July 7, 2010

Hobi Baru...

Baru2 ni bertandang ke popular...niat sebenar'y nak teman member yang antu novel tu bli novel...tetibe cam berkenan ngan beberape buah buku...mule2 jeling2 jer...pastu amek...pegang...letak balik...pusing2...datang balik pegang...pastu...cam sedih jer nak letak balik...Mule2 amek novel "Kau Laksana Bulan"...pastu terpegang satu buku nih..."Bercinte Sampai Ke Syurge"...Apekah???...Pastu tanpa berfikir panjang...terus g kaunter...bayar...member tu pun cam pelik...sejak ble bace novel?...ntah...tetibe jer...mmg x suke membace pn sebelom nih...Mungkin faktor usie...huhuhu...

Sampai umah mak tegur...bli aper tu dalam plastik putih tu?...Buku...Jawab Nuur ringkas...Buku?...Mungkin mak pun pelik gak...sbb setahu dier...anak dier sowg nih antare yg paling liat nk bace buku...komik jer yg Nuur suke bace...hik hik hik...

Malam tu Nuur stat bace buku "Bercinte Sampai ke syurge"...Ayat di muke depan je dah terkene...

Dah 2 malam Nuur bace buku ni...cam best je isi kandungan nyer...banyak yg kite xtau...stlh bace buku ni kite tau...dan setelah kite tau...perlulah kite berubah...dan mmg dh sampai masenyer utk Nuur berubah...iskh3x...dan setiap malam Nuur mengalami mimpi yg pelik...apekah???...cume mainan tdo...ok...hik hik hik...

Novel yg satu lagi tu...mungkin pas Nuur abiskan buku yang satu nih...dan malam2 yang berlalu...xderlah Nuur rase bosan sangat sbb Nuur dah mempunyai "teman" baru...Camtu lah agaknyer kehidupan seowg ulat buku...hidupnyer tidak bosan bertemankan buku2...Tapi Nuur xleh wat 1 keje jer dlm satu mase...so sambil bace buku...sambil dengar radio...sambil makan & minum...sambil sms...hik3x...Kalo x baru 1 muke surat dah lene...hik hik hik...terok sggh la...

Oklah...semoge hobi Nuur ni berpanjangan...Membace Amalan Mulie...cau cin cau...

Uhuk...uhuk...uhuk...


Dah seminggu batok x baik2 lagi...pnat sggh batok nih...macam2 obat batuk dh try...dh berbotol2...semalam bli obat batok wood's...arini dah abis...tapi batok x abis lagi...arini bli breacol plak...rase nak telan sebotol jer...sekse sungguh...ditambah plak pagi tadi kelas ngan budak2 taska...nak layan diowg cakap...nk kejar hok yg nakal (taufik), yang kuat nanges (mira)...yang banyak cakap tapi pelat (Adib)...sampai serak2 suare...bukan cam Ella ratu rock jer...tapi cam Ramli Sarip papa rock dah...Atoooooooooooiiii...Pas kelas terduduk jap...sempot Nuur...Oksigen2x...uhuk...uhuk...uhuk...

Pastu g Segamat ngan Cetah...Bank in duit PJK...nak g Bahau kene drive sendirik...risau plak sempot tengah jalan...tu yg g Segamat...Cetah yang drive...Benti kt KFC...dalam diam2 oder milo ais...wah...nikmatnyer...syroooooooooot...syrooooooooot...pastu batok cam xder nyawe...atoooooooooiiii...mmg agak azab...plus sempot...mmg pakej...padan muke gak la...huk...huk...huk...

Atooooooooooiii...cam teringin makan ABC, ABJ Mok Teh...tapi...x sanggop kot menanggong azab sekse nih...tggulah...mggu depan...kalo batuk ni dh ok...2-3 mangkok Nuur telan...sedapnyer...

Oklah...cau cin cau...uhuk...uhuk...uhuk...

Thursday, July 1, 2010

Cik Nuur Demam,,,

Huk...Huk...Huk...Demam plak arini...tulah smlm rajin sgt...sume bende nak buat...uhuk3x...Pagi tadi bangun rase berat sangat...sejuk...sakit tekak...sakit dade...batuk...sakit pale...sume sakitlah...huhuhu...Jangan lelah dahla...azab tu...mintak dijauhkan...

G kije pun nek kete arini...mmg x larat nak jalan...melelong2 bawak kete...Nasiblah abg tu x marah sbb makan jalan dier tadi...sampai pjk rase nak makan mee goreng plak...Cetah pun x breakfast lagi...kuar jap...Cetah bli nasik dagang ngan pulut panggang...nuur bli mee goreng jer...

Pas siram pokok bunge & bakar sampah (asap...adoiii...sesak napas den)...makan mee goreng...nyum3x...tapi x selere...huhuhu...makan ayam goreng jer...ble nikmat makan ditarik seketike...huk huk huk...

Duk diam2 jer depan pc...nak duk umah sowg2...bosan...nak balik kampong...x larat nak drive...so, relax2 jerlah kt pjk...xpn jap lagi tdo jer bawah meje nih...makan ubat???erm...nnt Nuur pk kan...g klinik...hehehe...tu pilihan terakhir...nampaknyer melepek jerlah kt pjk arini...esok kalo dh ok baru balik kampong...huhuhu...

Oklah...nak melepek nih...cau cin cau...zzzzzzzz...