Thursday, August 11, 2011

Popia Goreng Inti Sardin


Hik3x...akhirnyer inilah makanan yg koi nk balas kat jiran koi...hampir seminggu pinggan dier koi wat pekasam...hik3x...ringkas...pantas dan tuntas care membuatnyer...kalo koi anto mekanan yg bli kat bazar kompom la menjatohkan imej koi sebagai wanita yg ayu...hik3x...ayu ker?korg pk la sendirik...hik3x...

Petang semalam ujan turun melimpah2x...angin punyerlah kuat...koi tgk pokok kelape nan 3 batang kt tepi umah tu melintok liuk...eiii...ngeri3x...smp umah koi teros ke dapur...tu dier...moyang segale rajin smlm...jarang skali koi rajin sebegitu rupe...hik3x...ni pon sbb segan ke jiran2x...pinggan diowg koi x pulang2x...terpakse la kan...cenggini kekdahnyer wat popia goreng inti sardin...

Potong dadu 3 bijik ubi kentang...pastu campak dlm kuali...dh lembut angkat & toskan minyaknyer...

Tumbuk bawang putih n merah...campak dlm kuali...campak cili giling...campak sardin...campak gule...campak garam...dh kering sket...campak kentang td...gaul smp rate...angkat & sejukkan...

Pastu...amek kulit popia...isi inti td...gulung2x...gamkan hujungnyer ngan tepung gandom + air...

Pastu goreng smp kuning sket...

Settle...isi popia goreng dlm pinggan...terkedek2x jalan ngan payung g anta ke umah jiran...panas2x kau...kalo x mesti diowg ingt koi bli kat bazar kan...low class u...hahaha...dah settle sume kije...housemate koi balik...mesti dier sedih tgh dapur kemas cm x masak aper2x...hahahaha...x lame tu koi hidangkan popia goreng koi...senyum simpol u...pas sebijik...sebijik dier telan...sambil meleleh air mate kesyahduan...koi tipu jer...tp seyes dier perabis sepinggan popia koi...cettt...

X lame tu...housemate koi menyuarekan hasratnyer..."esok watkan char kueh teow udang bleh?...i dh bli bahan2x nyer...hik3x"...hurm...tgkla mood koi petang ni ok ke x kan...tp rase ok jer...koi pon cam dh lame jer x pekene char kueh teow udang...aderla dlm 4 ari kot...hik3x...

Hik3x...bulan2x pose ni xleh cite byk2x pasal makanan...terliur kau...okla...koi cau dl la...cau cin cau...

No comments:

Post a Comment