Saturday, June 8, 2013

Success Story...

Don't Judge a post by it's title...hehehe...ekceli koi dapat emel swh anta success story...tp koi yg dh hampir 3 bulan kije ni mmg beku otak nak mengarang ayat ditambah lagi mmg xder kesuksehan dalam kije koi wat mase terdekat ni...pale otak koi plak duk ligat memikirkan camne mase depan anak koi nnt...nak anto pengasuh ke...nak upah owg gaji yg baik ati ke...atau koi je benti kije mengasuh sendiri anak koi...tu idok lagi memikirkan pasal somi koi yang amat ensem(di kace mate koi la)...yg agak jauh nun disempadan siam...idok ke beliau makan...mandi...tdo...kemas umah...berus gigi...sikat rambut...iron baju...owh...pingsan...


Hurm...ekceli lame dah koi x merapu dalam ni...anak koi pon dh nak masok 4 bulan...beso dah beliau...len kali koi cite detik2x gumbire tu ek...alhamdulillah setakat ni beliau membeso di depan mate koi...dan hampir 24jam depan mate koi...dulu mase memule kije koi berkobar2x nk bawak beliau g kije...jage sensorang...hurm...rupenyer koi x mampu...mane nk kije nak gendong beliau...kang balik umah nk masak ...basoh baju...koi mmg x mampu...

Pahtu koi tinggalkan imani kat umah mak koi...berulang la koi 170km sehari...ko mampu...selain sakit badan...penat yang amat & duit abis ke minyak kete je...koi rase x best sbb balik kije anak koi dh tdo...xleh main ngan beliau...sedeh...koi pon kesian kat mak koi dah tue kene jage cucu...anak koi plak jenis perasan beso...wat berangan owg beso...baru 2 bulan dan berdiri jer...bukan ke umo 2 bulan baby baring tdo jer kan....hurm...

Alhamdulillah...adik koi baru abis prektikel...koi upah beliau jadi baby sitter...kengkadang tolong masak...hah...ko watla aper yg patot...gaji tetap sebulan 200...pingsan...dari ko menganggur membesarkan badan...makan tdo kat umah tu kan...mane tau jage imani badan ko bleh turun...xyah susah2x g makan alpha lipid tu...mehei...ye dop...tu pon koi kene gak mikir camne ngan imani bile adik koi tu stat kije...nak anto pengasoh?...mmg tidakla kan...

Hah...hade ke sukses story dalam ni?...hohoho...melencong abis...yg sukses skrg is...koi berjaye menyusukan anak koi secare esklusif selame hampir 4 bulan ini...ader 2 bulan lg...walaupon banyak godaan...cobaan...rintangan...alhamdulillah...koi nk fully bf anak koi selame 6 bulan...& teruskan menyusukan beliau selame 2thn...tu pon kalo beliau lambat dapat adik la kan...oooooooowh...panjang beno citenyer...suruh anto sukses story xdop idea plop kan...okla...cau cin cau...


2 comments:

  1. haha..memang lawakla..akak pun tak siap lagi success story..bila nak buat s.stoty tu tersasar tulis kat blog pulak..hehe

    ReplyDelete