Tuesday, April 27, 2010

Iklan owh Iklan

Erm...sebenonyer lame dh nk tulis pasal iklan nih...Sakit mate memandang, perit telinge mendengar, pedih hati merese...kelu lidah nak menjawab...eceh...
Sekarang ni iklan makin melampau tak kirelah yang kat tv atau pun yang kt internet...deodorant, tuala wanita, produk2 kesihatan, kecantikan, uabat kuat, ubat perangsang...semakin terbuke...memang bagus untuk owg rmai...tapi bagus ker untuk kanak2? Apatah lagi sifat kanak2 yang ingin tahu...sifat remaje pulak ingin mencube...

Ade juge iklan yang mungkin selame ini kite x berape perasan...tapi ble tengok remaje2 n kanak2 banyak mengikot pengaruh iklan...contohnyer lepas minum sebut...brrrrrrrrrrrrr...bukan ker sepatutnyer lepas minum sebut Alhamdulillah...

satu lagi iklan, ble kain tersangkut kt kayu atau cuace panas, penyelesaiannyer koyak jer kain tu atau potong jer seluar tu bagi pendek untuk menunjukkan betis dan peha yang mulus...hadoiii...xnakla sebut iklan per, tapi korang mesti perasan kan? Nasiblah bukan produk malaysia...

Pastu ader satu iklan ni...owg berpusu2 ke sesuatu tempat, ingat nak g masjid...rupenyer g shopping complex atau ke konsert...iskh3x

Tapi ader gakla produk nih...bleh pujilah...Iklan ubat gigi Safi...
Atok : Jom Cu kite pergi solat, tapi kene bersugi dulu dengan ubat gigi safi...
Sejuk jer ati ble dengan perkataan solat...Ader gakla iklan yang berteraskan islam...Alhamdulillah...

Mengkritik plak Nuur arini kan? Slalu terkene kat Nuur tengah2 mengajar, tetibe student yang mmeg bute IT nih panggil...Cikgu nape kuar gambo nih...Hadoiii...Kuar pop up produk2 perangsang seks...Kadang2 kt tepi2 website tu ader jer gambo2 yang kurang menyenangkan...Make...korang bleh pikir sendiri kalau budak2 yang baru nak membesar ni buat...

Aper2 pn...Ini adalah untuk tatapan kengkawan sume...renung2kan lah...

Cau cin cau....




No comments:

Post a Comment