Thursday, February 17, 2011

Malam Keliwon...

Malam tadi...xtau nak watper...nak masak xder saper nak tolong makan...nak makan dah kenyang maghrib tadi dh bedal nasik goreng ayam sepinggan penuh...kain dah basoh...dah lipat...dah kemas...mende nak wat ek?nak tengok tv...erm...dahla umah koi ni bleh tgk tv3 jer...cite pon x best malam tu...
Malam tu 15 Rabiulawal 1432 hijrah...pulan penuh...malam jumaat plak tu...malam keliwon...koi kuar umah nak tgk Encik Bulan...hai En Bulan...ensem la awak arini...manjat atas kete...baring kat bumbong kete koi yang bernama Cik Bibah...cam yang selalu Encik Mok wat ble majok x dpt ikan...hahaha...sambil tangan di belakang kepale...koi melihat keindahan bulan dan bintang...heaven...sangat cantik bulan malam ni...kalo duk lepak atas bumbong kete berdue-due an tgh2x malam ni lagi best...romentik gitu...tapi x muatla...Cik Bibah ni kecik...kedebukkkk...adeh...sakitla u ni besa sgt...dh i jatuh...uhhu...(cerite ini hanye rekaan dan kayalan koi semate2x ok...jangan percaye)

Ok...koi masok bilik...ader gitar atas tilam...tgh2x malam ni...kalo koi men gitar sambil nyanyi lagu "Munajat Cinta" nyanyian The Rock...mmg kene la kan...holah...koi pon sowg2x jer kat umah...jiran plak dh pindah...uhhu...Jom nyanyi same2x ngan koi ok...huh...koi ajak sape tu...eiiiii...

Malam ini, ku sendiri,

tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah, sudah

Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang s’lalu, pupus

Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya

Mawar ini, semakin layu,
tak ada yang, memiliki,
seperti, aku ini,
semakin, pupus

Penat jari jemari koi memetik gitar...suare koi pon agak serak2x sbb melalak sesuke ati di malam2x yang sepi ini...hurm...ok...yang ni pon x btoi ok...koi x pandai men gitar pon & kat umah bujang koi ni xder gitar...aok ingt koi ni ana Rapali ke? nak men gitar bagai...hahaha...ok...ana rapali...tolong ingtkan aku yg sedang berangan ni...tolonglah...
Hurm...cukop setakat itu berangan...malam2x jumaat ni...malam keliwon plak tu...haruslah koi amek wuduk...bace yassin...solat hajat...solat istikarah ker...ader gak saham akhirat kan...bukan berangan smp ke bulan bintang kan...haruslah...cau cin cau...

No comments:

Post a Comment