Saturday, January 12, 2013

Budak Nakal & Azan

Arini koi kije sowg...mood sangatlah kelam kelibut sebab koi kene jage kaunter kat luar + kelas 1 Citizen dimane koi kene duk bagi ceramah pasal etika dalam penggunaan teknologi...x macam kelas-kelas ICT len...1 Citizen ni xdop nk rehat2x bg latihan ke hape...kene duk bace slide...bg penerangan & jawab soklan bebudak...tp dak2x kat luar tu btoi2x wat perangai...manjat atas meje...ketok2x dinding...bergadoh...hoh...koi ngan pewot terboyot2x + kaki dah bengkak ni pnat dh tegur...kuar masok buke kan pc...mmg pnatla sgt kan...dan akhirnyer kuar la suare jantan koi...seme senyap...tp sekejap jer...

Kat luar dengar lagi suare  dak2x ni tahan gelak...bergurau sende...tp koi dh x kose nak marah sebab koi nak abiskan silibus nih...esok dak2x kelas dh nk exam...x lame tu dengar azan...koi berhenti jap ceramah...suasane kat luar pon sunyi sepi...tp sebelum tu ader dengar suare salah sowg di antare dak2x nakal tu suwuh kengkawannyer senyap sebab azam...

Abis jer azan dak2x nakal td seme menuju ke pintu kuar..."Woiii...dah azan...jom g mesjid semayang dulu"...salah sowg drp mereke bersuare...koi???...gulppp...hohohoho...insap jap...nakal2x dak ni solat gak mereke...di awal waktu plak tu...kat masjid...berjemaah...tinggalla hok yg beso panjang kat dalam PJK ni ralit men poker...x terkesan lgsg ngan perkataan & perbuatan budak2x nakal td...

Tapi dah name pon bebudak ye dok...pas solat depa mai lagi PJK wat bising...lantak korang la...jangan roboh PJK ni sudak la...x kose mak...sekian...cau cin cau...

No comments:

Post a Comment